Talks

Foredrag: Japans sublime kunsthåndværk – Kom tæt på to af landets bedste smykkekunstnere


Dato: 17. maj 2017

Tidspunkt: kl. 17.00 - 18.30

Hvor: Designmuseum Danmark, Festsalen

Tilmelding: Tilmeld dig nederst på siden. Deltagelse er gratis.


Få nationer er så berømte for deres kunsthåndværk som Japan. Mød to af landet mod øst’s dygtigste smykkekunstnere, Kimiaki Kageyama og Kazumi Nagano, når Designmuseum Danmark inviterer til en aften fuld af fascination og forundring over japanernes brug af materialer, fordybelse og teknik.

Se og hør hvordan en umage kombination af materialer som metal, papir og bambus kan blive til et fantastisk smykke. Og kom tættere på to mennesker, der har dedikeret deres liv til teknikker og materialer for at opnå det ypperste resultat inden for deres felt.

Kim Buck, der ejer galleriet The Most Secret Gallery, vil lede foredraget. Kim Buck har en stor kærlighed til Japan og landets teknisk stærke kunsthåndværk. Han har flere gange mødt aftenens to smykkekunstnere og har været så fascineret af deres arbejde, at han har inviteret dem til Danmark, så et nyt publikum her på museet og i hans eget galleri kan opleve deres arbejde.

Foredraget er en del af fejringen af 150 års jubilæet for det diplomatiske samarbejde mellem Japan og Danmark. Der vil være en tolk, som oversætter fra japansk til dansk.

Kimiaki Kageyama er en mester i at dekorere, farve og forme metal, også kaldet ciselering og tauchering. Det er særlige japanske teknikker, som Designmuseum Danmark har en af verdens fineste samlinger af. For Kimiaki Kageyama handler det om kvalitet og den langsommelige proces derhen. Intet mindre end to intensive uger arbejdede han på prototypen til sine berømte blad-brocher, før den var perfekt. Inspirationen til brocherne var et frossent blad han ikke kunne få øjnene fra på en gåtur med sin datter for 20 år siden. Kimiaki Kageyama er uddannet kunsthåndværker med speciale i metal fra Tokyo Universitet og har været professor på Hiko Mizuno Jewelry College i Tokyo i over 30 år.

Kazumi Nagano dyrker det stille, men overbevisende visuelle sprog. Hun anvender traditionelle papir- og bambusteknikker i kombination med guld og sølv, som hun væver til fantastiske teksturer og mønstre i sine sarte smykkekreationer. Kreationer, der med hendes forståelse for materialer er enkle, men samtidig utrolig tiltrækkende og delikate. Hun har en stor kærlighed til den gamle japanske malerteknik Nihonga, og hun bruger farverne i sine smykker, som var det malerier. Måske skyldes det, at hendes kunstneriske opdragelse hverken stammer fra en uddannelse som guldsmed eller designer, men derimod som kunstner. Det meste af sin karriere har hun dog dedikeret til arbejdet med smykker – og med stor succes. Både hjemme og internationalt giver hendes navn genklang og hun er repræsenteret på de bedste gallerier i både Europa og USA.


Tilmelding:


http://designmuseum.dk/aktiviteter/foredrag-japans-sublime-kunsthaandvaerk-kom-taet-paa-to-af-landets-bedste-smykkekunstnere